Home » Kako poteka spomladansko družinsko fotografiranje v naravi?

Kako poteka spomladansko družinsko fotografiranje v naravi?

V današnji blog objavi vam bom predstavila kako poteka spomladansko družinsko fotografiranje v naravi: od prvega kontakta preko spleta do srečanja in izvedbe fotografiranja.

Kazalo

LOKACIJA FOTOGRAFIRANJA

Ob prvem kontaktu preko spleta mi najprej predstavite vašo vizijo glede fotografij in motivov, ki bi si jih želeli na fotografiji. Na podlagi teh informacij vam predlagam primerno lokacijo za fotografiranje ali pa mi podate vaše želje.

IZBIRA OBLAČIL

Ustvarjali bomo spomine, ki bodo dragocen spomin na obdobje odraščanja vašega malčka, zato priporočam, da pridete na fotografiranje spočiti in zdravi. Pri izbiri oblačil vam svetujem, da se oblečete v udobna oblačila vaših najljubših barv saj se boste tako tudi najbolj počutili na fotografiranju. Še vedno je potrebno paziti na skladnost barv v okolju, pa tudi naj ne bo preveč vzorcev, saj le ti lahko odvrnejo pozornost od najpomembnejših motivov.

ČAS FOTOGRAFIRANJA

Spomladansko fotografiranje v naravi običajno poteka ob najprimernejših urah fotografiranja, v jutranjih urah ali po štiri uri popoldne. V primeru oblačnega vremena pa se lahko za družinsko fotografiranje v naravi dogovorimo tudi tekom dneva.

TRAJANJE FOTOGRAFIRANJA

Veliki paket fotografiranja v naravi traja cca. 1h 30 min, zato priporočam, da imate s seboj pijačo za vse udeležene pa tudi kakšen manjši prigrizek za na pot. Da ne bi sedeli na mokri travi, vam priporočam, da s seboj prinesete deko za piknik.

Lepe pristne trenutke vašega otroka bom lahko ujela tudi pri igri vašega otroka, zato lahko prinesete s seboj najljubše igrače vašega otroka.

NA DAN FOTOGRAFIRANJA

Na dan fotografiranja se najprej z družinico srečam na dogovorjeni lokaciji. Prvih nekaj minut posvetim klepetu in ustvarim sproščeno vzdušje, ob sprehodu do najlepšega motiva pa že sproti iščem najlepše trenutke. Ko prispemo do motiva, ki je vam najbolj všeč, ustvarimo klasične družinske fotografije z vsemi udeleženimi. Običajno je na začetku otrok najbolj spočit in ga zanima novo dogajanje, zato je tudi bolj pozoren na okolico. Lahko pa se zgodi, da otrok na začetku ni razpoložen, v tem primeru se skupinska fotografija izvede proti koncu fotografiranja, ko je otrok na volji ali pa se počaka nekaj minut.
Pri fotografiranju mi običajno pomaga asistent Marko, ki animira vaše malčke in tako uspeva v objektiv ujeti direkten pogled in simpatični nasmešek.

Ko otroka pustite pri igri, bom za vas ujela najlepše pristne trenutke.

Če menite, da je ta objava poučna in zanimiva tudi za vaše prijatelje in znance, pa jo lahko delite na socialnih omrežjih.

Foto: Nives Brelih