Home » Najlepši poročni šopki

Najlepši poročni šopki

Obožujem poročne šopke. Vsak izmed njih je nekaj posebnega in poudari lepoto vsake neveste. Še posebej čudoviti so šopki peonij, vrtnic, sončnic ter šopki cvetlic s travnikov.

Če se boste v kratkem poročili in še iščete inspiracijo pri izbiri poročnega šopka, si lahko v nadaljevanju pogledate nekaj primerov poročnih šopkov in si preberite nekaj zanimivih informacij o poročnih šopkih.

Lokacija poročnega fotografiranja: Portorož

Začetki poročnih šopkov segajo v čas starih Grkov in Rimljanov. Ti so verjeli, da bodo z dišavami in zelišči varovali nevesto pred zli duhovi. Nevesta jih je nosila spletene v venec v laseh.

Cvetlice imajo prav poseben simbolični pomen.

Vrtnice veljajo za simbol neomajne ljubezni, miru in sreče. Tulipani simbolizirajo bogata čustva. Orhideje so znak čutnosti, prinašajo finančno stabilnost in so cvet uspešnih ljudi, po kitajskem verovanju naj bi bile celo simbol za veliko število otrok. Peonije so simbol bogastva in srečnega zakonskega življenja, marjetice pa znamenje prebujenja. Cvetovi v roza odtenkih predstavljajo milost, nežnost in predanost, zelenje pa simbolizira optimizem in prebujenje.

Lokacija poročnega fotografiranja: Vila Vipolže

Če ste kreativne, imate dovolj časa in izkušnje s cvetlicami, pa si lahko idealen poročni šopek izdelate tudi same.

Lokacija poročnega fotografiranja: Kmetija na Lanišah
Lokacija poročnega fotografiranja: Maribor
Lokacija poročnega fotografiranja: Piran

Met poročnega šopka izvira iz Anglije. Dekleta so verjela, da bo košček nevestine obleke ali cvet iz poročnega šopka, tudi njim prinesel srečo, zato so ga poskušale pridobiti. Tako je nevesta, da bi ušla množici, vrgla svoj šopek mednje in pobegnila. Danes je v navadi, da šopek ulovi ena izmed neporočenih deklet, ki bi se naj po izročilu naslednja poročila.

Lokacija poročnega fotografiranja: Bled
Lokacija poročnega fotografiranja: Štanjel
Lokacija poročnega fotografiranja: Kamnik
Lokacija poročnega fotografiranja: Ljubljana