Home » Splošni pogoji

Splošni pogoji

AVTORSTVO

Vsa objavljena vsebina na spletni strani  www.nivesbrelihphotography.si, vključno s fotografijami, je last Fotografija, Nives Brelih, s.p. in je avtorsko zaščitna. Kopiranje in objavljanje teh del v komercialne ali privatne namene je prepovedano. Objava fotografij s strani naročnika, na kakršenkoli način ali v kateremkoli javnem mediju (tiskani mediji, javni prostori, spletne vsebine, socialna omrežja, ipd.) je možna le z dovoljenjem in z navedbo avtorja v obliki Foto: Nives Brelih. Fotografija, ki jo naročnik uporabi za lastne promocijske namene oz. promocijo kateregakoli podjetja in ob tem ni bilo izvedeno komercialno fotografiranje oz. dorečeno ob rezervaciji termina, se mora takoj umakniti iz vseh medijev ali družbenih omrežij.

 

FOTOGRAFINJA

Je oseba, ki izvaja fotografiranje za Fotografija, Nives Brelih, s.p. ali zunanji partner, ki storitev izvaja za Fotografija, Nives Brelih s.p. na terenu, na domu naročnika ali v najetem prostoru.

 

REZERVACIJA TERMINA

Z rezervacijo termina potrjujete, da ste si ogledali fotografije na spletni strani, prav tako pa tudi da ste seznanjeni s ponudbo in cenikom. Termin izbere naročnik glede na podane možnosti s strani fotografinje. S pisno potrditvijo termina in navedbo podatkov (ime, priimek, naslov, tel. številka, email) naročnik potrjuje, da je seznanjen z vsemi splošnimi pogoji fotografinje in se z njimi strinja. 

V primeru poročnega fotografiranja se poravna predračun v višini 100 eur, s katerim si zagotovite termin fotografiranja.

 

CENIK IN PLAČILO STORITEV

Cenik velja od 1.2.2022. Cene fotografiranja se gibljejo od 80 eur dalje. Za točno določeno ponudbo mi pišite na info@nivesbrelihphotography.si. V primeru rezervacije termina se pri plačilu upoštevajo cene, ki so veljale za dan rezervacije. Naročnik mora plačilo rezervacije izvesti najkasneje mesec dni pred projektom (to velja za poroke). Plačilo storitve morate izvesti z nakazilom na TRR po opravljeni storitvi najkasneje v 14 dneh po fotografiranju. V primeru neplačila poročne rezervacije, le to razumem kot odpoved termina. V primeru vaše odpovedi poročnega fotografiranja ali spremembe datuma poroke, naročnik ni upravičen do povračila zneska are. Fotografinja je v tem primeru dolžna naročniku povrniti le preostanek morebitnega že plačanega zneska, ki presega znesek are. V primeru okvare ali kraje fotografske opreme fotografinje na samem dogodku, fotografinja ni odgovorna za nastalo škodo z manjkajočimi fotografijami.

 

PREVOZ

Potni stroški veljajo iz Ljubljane do kraja fotografiranja. Kilometrina se obračuna za najkrajšo oz. najbolj primerno pot. Potni stroški se poravnajo skupaj s plačilom fotografiranja.  V ceno so všteti potni stroški do 100 km iz Lj in pot nazaj, vsi nadaljnji se štejejo 37 centov / km.

 

SLOG OBLIKOVANJA IN IZBOR FOTOGRAFIJ

Spreminjanje stila oblikovanja ni možno.
V primeru ČB fotografije ni možno naknadno naročiti barvne fotografije. V primeru poročnega fotografiranja in fotografiranja dogodkov, krsta, fotografinja sama izbere določeno število fotografij, ki jih bo naročnik dobil. Fotografinja izbere primerne fotografije za izdelavo fotoknjige, se posvetuje z mladoporočencema o izbiri fotografij in slogu oblikovanja fotoknjige. Naročnik ne more naročiti surovih raw formatov ali neobdelanih fotografij. 

V primeru ostalih paketov fotografiranj fotografinja pripravi izbor svetlobno urejenih fotografij, ki vam jih pošljem v predogled najkasneje v roku 10 dni po fotografiranju preko zasebne spletne galerije. Dodatna retuša vključuje brisanje motečih elementov na fotografiji, itd. Dodatna obdelava fotografij se plača posebej po urni postavki (25 eur/uro).

 

ROK DOBAVE

Naročnik prejme poročne fotografije na USB ključku najkasneje v roku dveh mesecev (odvisno od letnega časa in zasedenosti) ob ponovnem srečanju v živo ali po pošti na dogovorjen naslov. Za datume povezane z dobavo fotoknjig, fotografinja ne odgovarja, saj je ta odvisen od datuma naročila in predvidenega časa dostave tiskarskega podjetja. Prav tako ne odgovarja za prekoračitev dogovorjenih rokov distribucije fotografij v primeru nepredvidljivih dogodkov. Naročnik poročne fotoknjige paket prevzame osebno ob ponovnem srečanju s fotografinjo. Urejene fotografije ostalih dogodkov (družinske fotografije, poslovni portreti, itd.) pa prejmete najkasneje v roku dveh tednov po prejetju fotografij, ki ste si jih izbrali.

 

ARHIV IN ORIGINALI FOTOGRAFIJ

Ne zagotavljam obstojnosti arhiva, zato vam priporočam, da si kopijo arhiva zagotovite sami.

 

UPORABA FOTOGRAFIJ S STRANI FOTOGRAFINJE

Vsi fotografski izdelki so last Fotografija, Nives Brelih sp. Fotografije se lahko uporabijo na družabnih omrežjih le v primerih, ko se stranka s tem strinja in podpiše pogodbo o modelu in se strinja z GDPR, v primeru otrok do starosti 18. let pa prevzemajo odgovornost za njihovo objavo starši in ti zanje podpišejo pogodbo o modelu in strinjanje z GDPR. Fotografije se na družabnih omrežjih ne poimenujejo ali označijo. Fotografinja ne odgovarja za kakršnokoli označevanje ali poimenovanje s stran ostalih uporabnikov.

 

ODPOVED TERMINA

Odpoved termina s strani naročnika je lahko le v primeru bolezni. V kolikor so zaradi odpovedi nastali stroški na škodo fotografinje, mora naročnik le-te pokriti v roku 3-5 dni po odpovedi termina. Termin fotografiranja je mogoče prestaviti najkasneje 24 ur pred fotografiranjem.

Naročnik mora za rezervacijo datuma poročnega fotografiranja, po podpisu pogodbe in izdanem predračunu, fotografinji plačati 100 eur s čimer si zagotovi termin fotografiranja. Ta znesek je nevračljiv in se odšteje od skupnega zneska.

Odpoved termina s strani fotografinje je lahko v primeru nepredvidljivih dogodkov kot je višja sila ali bolezen. V tem primeru naročnika pravočasno obvesti in sicer vsaj 3 ure pred predvidenim terminom fotografiranja. V primeru poročnega fotografiranja, fotografinja zagotovi primernega nadomestnega fotografa. V kolikor tega ni mogoče storiti, fotografinja naročniku povrne v celoti vplačan znesek.

V primeru slabe vremenske napovedi, ki ni primerno za fotografiranje, lahko termin odpove le fotografinja. Le tega odpove vsaj 3 ure pred dogovorjenim terminom.

 

NEPREDVIDLJIVE SITUACIJE TEKOM FOTOGRAFIRANJA

V primeru nesreče na delovnem mestu katere posledica je osebna poškodba fotografinje, njenih sodelavcev, oziroma katere posledica je poškodba opreme in nezmožnost za delo, se fotografinja odvezuje vse odgovornosti. Če je možno se fotografiranje ponovi ob sporazumnem dogovoru novega termina.

 

POPUSTI

Popuste in akcije določi fotografinja.

 

DARILNI BON

Darilni bon lahko izkoristite v času veljavnosti bona za storitev navedeno v darilnem bonu. Rezervacija termina je potrebna najmanj šest mesecev pred koristenjem bona, saj je v primeru prepozne rezervacije, termin lahko že zaseden, za kar fotografinja ne odgovarja. Vrednosti storitev veljajo 1 leto od prejema darilnega bona. Po 1 letu od prejetja, se podarjena storitev obračuna po trenutno veljavnem ceniku, kjer razliko doplača prejemnik bona oziroma tisti, ki bon koristi. Menjava bona za gotovino ni možna, prav tako ni možno vračilo v primeru neizkoriščenosti bona. V primeru, da je na bonu označen upravičenec bona, bon ni prenosljiv.

 

NESOGLASJE

Fotograf in naročnik se dogovorita, da bosta reševala vsa nesoglasja sporazumno. Če se rešitev morebitnega spora ne doseže sporazumno, urejata sporne zadeve preko pristojnega sodišča.

 

© 2022 Fotografija, Nives Brelih s.p., Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana. Davčna št: 88701883, Matična št.: 8039500000